Phdlink Canvas

Phdlink Canvas er en model designet til at hjælpe ph.d.-studerende med at strukturere deres forskningsprojekter. Inspireret af "Business Model Canvas" opdeler Phdlink Canvas forskningsprojektets kerneelementer i seks områder: samarbejdspartnere og metoder, tids- og stedsplanlægning, formål og begrundelse, målgruppe, samt eksisterende og ny viden. Modellen fremmer en klar og struktureret tilgang til forskningsplanlægning, forbedrer kommunikationen og sikrer en realistisk og koordineret tidsplan.

At starte et ph.d.-projekt er en spændende, men også krævende rejse, der kræver omhyggelig planlægning og strategisk tænkning. Hos phdlink.eu er vi dedikerede til at støtte ph.d.-studerende i denne proces ved at tilbyde værktøjer, der kan lette vejen til succes. Et af vores mest værdifulde værktøjer er Phdlink Canvas – en omfattende model inspireret af “The Business Model Canvas” af Alexander Osterwalder. I dette blogindlæg vil vi dykke dybt ned i, hvordan du kan bruge Phdlink Canvas til at strukturere og optimere dit forskningsprojekt.

Hvad er Phdlink Canvas?

Phdlink Canvas er designet som et visuelt værktøj, der hjælper ph.d.-studerende med at kortlægge alle aspekter af deres forskningsprojekter. Det omfatter spørgsmål og retningslinjer, der skal hjælpe dig med at definere formålet med din forskning, din metodologi, relevante samarbejdspartnere og meget mere. Ved at bruge Phdlink Canvas kan du sikre, at dit projekt er grundigt gennemtænkt og veldokumenteret.

Hvordan er Phdlink Canvas struktureret?

Canvaset er opdelt i otte nøglesektioner, som hver især omfatter vigtige spørgsmål og overvejelser:

Hvem? (Sammen)

Identificér dine samarbejdspartnere og deres roller i projektet. Dette kan omfatte andre forskningsinstitutioner, virksomheder eller individuelle eksperter. Overvej, hvordan samarbejdet vil blive organiseret og koordineret for at sikre effektivt samarbejde og vidensdeling.

Hvordan?

Beskriv den metodologi, du vil anvende i dit forskningsprojekt. Hvilke specifikke metoder vil du bruge til dataindsamling og analyse? Er der særlige teknologier eller værktøjer, du vil implementere? En klar metodologisk plan er afgørende for at sikre, at din forskning er robust og reproducerbar.

Hvor & Hvornår?

Angiv, hvor forskningen vil blive udført. Dette kan inkludere specifikke laboratorier, felter eller andre forskningsmiljøer. Planlæg tidsrammen for dit projekt, inklusive vigtige milepæle og deadlines. At have en klar tidsplan hjælper med at holde projektet på sporet og sikrer rettidig afslutning.

Hvad? (Formål)

Definér det overordnede formål med dit ph.d.-projekt. Hvad er de specifikke mål, du ønsker at opnå? Dette kan omfatte hypoteseformulering, forskningsspørgsmål og de forventede resultater eller outputs af dit arbejde.

Hvorfor?

Forklar, hvorfor dit forskningsprojekt er vigtigt. Hvordan kan dine resultater anvendes i praksis, og hvad er den potentielle indvirkning? Overvej både den videnskabelige betydning og de praktiske anvendelser af dit arbejde.

Hvem? (Anvendelse)

Identificér målgruppen for dine forskningsresultater. Hvilke industrier, samfund eller fagfolk vil drage fordel af dit arbejde? Planlæg, hvordan du vil distribuere dine resultater til interessenterne for at maksimere deres indvirkning.

Eksisterende Viden

Analyser den nuværende stand af viden inden for dit forskningsfelt. Hvilke tidligere studier og teorier er relevante for dit projekt? Hvordan vil du evaluere og inddrage denne eksisterende viden i din tilgang? Dette hjælper med at positionere dit arbejde i forhold til den eksisterende forskning og identificere områder, hvor der er behov for yderligere undersøgelser.

Ny Viden

Beskriv, hvordan dit projekt vil bidrage til ny viden eller teori inden for dit forskningsfelt. Hvilke specifikke forskningsspørgsmål søger du at besvare, og hvordan vil dit arbejde bygge videre på eller udfordre den eksisterende forskning? Overvej også, hvordan dit projekt vil udfylde eventuelle huller eller mangler i den eksisterende litteratur.

Sådan Bruger du Phdlink Canvas

For at få mest muligt ud af Phdlink Canvas anbefaler vi, at du arbejder systematisk gennem hver sektion. Begynd med at udfylde de sektioner, du har mest information om, og vend derefter tilbage til de andre, efterhånden som din forskning skrider frem. Her er nogle tips til at bruge canvaset effektivt:

  1. Start med Formålet: Definér dit overordnede forskningsmål tidligt. Dette vil give dig en klar retning og hjælpe med at fokusere de andre sektioner.
  2. Identificér Nøglepartnere: Overvej nøje, hvem dine samarbejdspartnere skal være, og hvordan samarbejdet vil fungere. Effektive partnerskaber kan berige din forskning og åbne nye muligheder.
  3. Detaljeret Metodologi: Udarbejd en grundig metodologisk plan. Dette er hjertet af dit projekt, og en veldefineret metodologi vil styrke dine forskningsresultater.
  4. Planlæg Tidsrammen: En realistisk tidsplan med klart definerede milepæle og deadlines hjælper med at holde dig på sporet.
  5. Engagér Interessenter: Tænk over, hvordan du vil dele dine resultater med de relevante interessenter. Effektiv kommunikation kan øge indvirkningen af din forskning.

Fordele ved at Bruge Phdlink Canvas

Phdlink Canvas er ikke kun et planlægningsværktøj; det er en strategisk ressource, der kan hjælpe dig med at opnå succes i din ph.d.-rejse. Her er nogle af fordelene ved at bruge canvaset:

  • Struktureret Overblik: Det giver dig et struktureret overblik over alle aspekter af dit projekt, hvilket gør det nemmere at identificere styrker og svagheder.
  • Forbedret Planlægning: En klar plan hjælper med at forudse og håndtere udfordringer effektivt.
  • Bedre Samarbejde: Canvaset hjælper med at definere roller og ansvar, hvilket kan forbedre samarbejdet med dine partnere.
  • Styrket Kommunikation: Det gør det nemmere at formidle dine planer og resultater til vejledere, kolleger og andre interessenter.
  • Øget Fokus: Ved at have en klar struktur kan du holde fokus på de vigtigste mål og undgå at blive distraheret af mindre vigtige opgaver.

Afsluttende Tanker

Phdlink Canvas er designet til at være en fleksibel og tilpasningsdygtig ressource, der kan hjælpe dig med at navigere gennem kompleksiteten af et ph.d.-projekt. Ved at tage dig tid til grundigt at besvare de spørgsmål og overvejelser, der er præsenteret i canvaset, kan du sikre, at dit forskningsprojekt er velstruktureret, meningsfuldt og potentielt banebrydende.

Downloads

Phd canvas (blank) PhdLink Canvas er et værdifuldt værktøj til at øge effektiviteten og kvaliteten af ph.d.-projekter.

Del

LinkedIn
Facebook
X

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

Efterspørg et foredrag

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig men du skal lige logge ind eller oprette en bruger først.